Volvo FH16

De krachtigste truck

De Volvo FH16 is onze krachtigste truck, bedoeld voor zware en veeleisende transporten. Het is de krachtigste truck uit de FH-serie. Maar het is meer dan alleen spierballen. 100% beschikbaarheid. Verbeterde productiviteit. Ongeëvenaard laag brandstofverbruik.

EEN SCHOONHEID VAN BUITEN. EEN BEEST ONDER DE MOTORKAP

Door de ongeëvenaarde D16K-motor onderscheidt de Volvo FH16 zich van de andere trucks in de FH-serie. Drie vermogensopties voor 550, 650 en 750 pk, met een koppel tot 3.500 Nm. En alle motoren voldoen aan de eisen van Euro 6.

EEN MEER UITGESPROKEN ONTWERP

Alle trucks in de FH-serie hebben dezelfde uitstraling, lijnen en aerodynamische rondingen. De Volvo FH16 heeft nog fraaiere details aan de buitenkant. En exclusief.

1. Achterruit 
De vorm en tint van de achterste zijramen benadrukken het alerte uiterlijk van de cabine.

2. Het nieuwe zwart 
De kleur van de nieuwe FH16 is donker. Erg donker. Maar onder dit oppervlak schuilt een intrigerende tint. We noemen deze tint Mystic Fjord. Dit moet u ervaren.

3. Aandacht voor details 
Subtiele details maken het verschil uit. Door de afwerking met mat chroom vallen de opstap aan de voorkant, de grille, de portiergrepen en het Volvo-logo echt op.

4. De grote grille  
De opvallende donker-zilveren grille maakt veel indruk in het straatbeeld. De buitenspiegels en de zonneklep delen dezelfde premium uitstraling.

EEN NIEUWE DEFINITIE VAN COMFORT

De exclusieve ontwerpkenmerken worden ook binnen in de cabine van de FH16 doorgezet. 

Uniek stoelontwerp 
De kenmerkende chauffeursstoel heeft een eigen vorm en stof, en geeft het cabine-interieur een waar premium-gevoel. De bekleding is beschikbaar in leer of een combinatie van leer/stof. Het stoelontwerp en de gebruikte materialen zijn exclusief voor de Volvo FH16. 

Raven-stuur  
Vervaardigd van donker leer met contrasterend stiksel dat past bij de interieurbekleding. Zo voelt het sturen nog soepeler aan. En dit is uitsluitend verkrijgbaar voor de Volvo FH16.  

Eersteklas 
Het cabine-interieur omvat unieke portierpanelen, wandpanelen, verchroomde sierlijsten, gordijnen, bedbekleding en extra portierverlichting. Dit bij elkaar zorgt voor een gevoel van luxe in de cabine.

KEUZE UIT MEER DAN 650 KLEUREN

U bespaart tijd en geld doordat u niet naar een afzonderlijke spuiterij hoeft. Bestel uw Volvo-cabine in de kleur die u wilt. Kies uit meer dan 650 verschillende schakeringen, tinten en kleuren. En als u niet vindt wat u zoekt, kunnen we welhaast elke kleur voor u mengen.

Heeft u een vraag?