Samen voor de winst!

met FIFA-kampioen Koen Weijland

20 mei 2019 - 14:40

Opel dealer Van der Linden van Sprankhuizen en Koen Weijland gaan samen voor de winst. De populaire E-sporter rijdt sinds deze maand in een avontuurlijke Opel Grandland X. Weijland werd meerdere malen FIFA-kampioen en heeft een eigen YouTube-kanaal. Ook Van der Linden van Sprankhuizen gaat alleen voor het allerbeste. Begin dit jaar nam het bedrijf de Rabobank West-Friesland Méér prijs in ontvangst. 

De wereld verandert. En dat Van der Linden van Sprankhuizen meegaat in de tijd, is geen geheim. Onlangs maakte de organisatie bekend ook online auto’s te verkopen, als allereerste autodealer in Westfriesland! “Online is de toekomst. We spelen in op belangrijke trends en nemen een pionierspositie in de regio in”, vertelt Wouter van der Voort, directeur Opel. Het sportieve bedrijf sponsort bovendien al jaren plaatselijke sportclubs en nu ook een digitale topsporter: Koen Weijland. Er staan daarom de komende tijd leuke gezamenlijke evenementen met Weijland op de planning!

Meervoudig FIFA-kampioen

Het spelen van en kijken naar online videogame-competities zijn ongekend populair onder jongeren die opgroeien in de huidige wereld van games, vlogs en YouTube. De allerbekendste E-sporter van Nederland is Koen Weijland. Hij werd maar liefst vijf keer Nederlands FIFA-kampioen en stond in 2010, 2011, 2015 én 2017 boven aan de wereldranglijst. Weijland tekende in september 2016 een contract bij Ajax en werd hiermee de allereerste professionele E-sporter van Nederland. Het was een droom die uitkwam. Inmiddels strijden E-sporters van achttien eredivisieclubs om het kampioenschap in alweer het derde seizoen van de eDivisie, de Nederlandse FIFA-competitie.

Team Strijders

De jonge E-sporter heeft zijn weg naar de top beschreven in zijn boek ‘Strijder’. Hierin geeft hij tips over hoe je professioneel E-sporter kunt worden. Op www.teamstrijders.nl kunnen fanatieke FIFA-spelers zich aansluiten en, onder begeleiding van Koen Weijland en zijn team, via Nederlands grootste E-sportkanalen bekendheid genereren en hun E-sporttalent aan de wereld laten zien. 

Nieuwe ambities

Weijland verliet vorig jaar zomer de Amsterdamse voetbalclub om zich volledig te focussen op zijn YouTube-kanaal. Mét succes, want ruim 160.000 volgers bekijken zijn series, die - naast vermaak - ook tips bieden om beter te worden in FIFA19. Niet alleen nationaal, ook internationaal heeft Weijland een grote fanbase opgebouwd. Op zijn YouTube-kanaal ‘Champions Show’ laat hij de beste momenten van ‘FIFA 19s Weekend League’ zien. Zijn ambities liggen momenteel bij het presentatievak. Zo was hij onder meer te zien in het programma 'Heibel langs de lijn' bij KRO NCRV, doet hij de voice-over van ‘Voetbal Viral’ en werkt hij als commentator en analist bij de eDivisie, beiden te zien op FOX Sports.

Doen wat wordt beloofd

Bij van der Linden van Sprankhuizen kunt u terecht voor trucks, trailers, bestelwagens en personenauto’s. De naam van het bedrijf staat al 82 jaar gelijk aan betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en uitstekende service. Het familiebedrijf heeft deze reputatie opgebouwd door te doen wat het belooft.

Heeft u een vraag?