I.v.m. de corona maatregelen zijn onze werkplaatsen op zaterdagen gesloten.

Eikenboom bij nieuwe auto

voor een bloeiende toekomst

17 jan 2020 - 17:06

Opel dealer Van der Linden van Sprankhuizen geeft klanten een eikenboom cadeau bij de aanschaf van een auto. De boom symboliseert de eerste 10.000 kilometer en staat voor een bloeiende toekomst. 

Van der Linden van Sprankhuizen investeert graag in de toekomst. Ze gaan ervoor om de relatie met hun klanten te laten bloeien. Als hun klanten volledig tevreden zijn, is Van der Linden van Sprankhuizen dat ook. Zo ontvangen klanten een speciale klantenpas waarmee zij altijd hun olie, koel-, rem- en ruitenwisservloeistof gratis kunnen bij laten vullen of een kapotte band of ruit kunnen laten repareren. Naast investeren in hun klanten, investeert de Opel dealer ook in een duurzame toekomst. Bijvoorbeeld door gebruikte banden, smeermiddelen en andere onbruikbare materialen op een milieuvriendelijke wijze af te voeren. Bij een reparatie hebben klanten niet alleen de keuze uit een leenauto, maar ook uit een (elektrische) fiets. 

Schonere motoren en elektrisch rijden

Van der Linden van Sprankhuizen voert het merk Opel. Opel streeft ernaar een toonaangevend automerk te zijn dat vooroploopt in de ontwikkeling van duurzame, CO2-neutrale mobiliteit. Een belangrijk onderdeel van die inzet is de ontwikkeling van nieuwe technologieën om de motoren schoner en efficiënter te maken. Tegen eind van dit jaar heeft Opel vier modellen met elektrische aandrijving en tegen 2024 is er van elk model een versie met elektrische aandrijving leverbaar. Opel zorgt voor een interessant aanbod, zowel op technisch als economisch vlak, om elektrisch rijden populair te maken, terwijl het ook zijn verbrandingsmotoren verder verbetert. Volledig elektrische auto’s stoten geen CO2 uit. 

Verminder je CO2 uitstoot, plant een boom

Ook jij kunt veel doen om de CO2-uitstoot die jij veroorzaakt te verminderen. Door onder andere te kiezen voor duurzame energiebronnen, voedselverspilling tegen te gaan, minder vlees te eten en door vaker de fiets te pakken. De uitstoot die je niet kunt vermijden, kun je compenseren door bijvoorbeeld het planten van een boom. Wist je dat één stadsboom net zo veel stikstofdioxide en fijnstof kan vasthouden als veroorzaakt wordt door 10.000 kilometer met de auto te rijden? Een gemiddelde boom verwerkt jaarlijks zo’n 24 kilo CO2. We hebben bomen hard nodig om onze aarde leefbaar te houden. Klimaatcompensatie kan helpen om het broeikaseffect te verkleinen.

De heerser van het woud

Van der Linden van Sprankhuizen geeft klanten geen sleutelhanger of slagroomtaart cadeau. Ze kiezen voor de eik. Deze robuuste boom is de heerser van het woud en kan wel 500 tot 2.000 jaar oud worden! Vol trots staat deze boom vaak in het centrum van het dorp of stad als ontmoetingsplaats. De eik is niet kieskeurig wat betreft bodemsoort en groeit prachtig in de zon en halfschaduw. De boom is groot, maar kan in toom gehouden worden door periodiek te snoeien. De eikenboom straalt kracht uit en onoverwinnelijkheid uit.

Geef een boompje

De eiken van Van der Linden van Sprankhuizen komen van het West-Friese bedrijf geefeenboompje.nl. De Opel dealer kiest bewust voor deze lokale samenwerking. Een boom weggeven is een uniek en duurzaam relatiegeschenk. “Al duizenden jaren is het een traditie om een boom te planten en op deze manier het nieuwe leven te vieren. Met het concept GeefeenBoompje.nl probeer ik deze oude traditie weer nieuw leven in te blazen. Je geeft een boompje met een verhaal, een cadeau dat met je meegroeit. Daarnaast is het een fijn gevoel om de wereld een stukje groener te maken” vertelt Ester van geefeenboomje.nl.  Met het schenken van een boompje via Geefeenboompje.nl steunt Van der Linden van Sprankhuizen ook JustDiggit. Van elk verkocht boompje gaat 50 cent naar deze organisatie. Door het toepassen van verschillende technieken helpt JustDiggit het regenwater de grond in. Hierdoor krijgen bomen en planten opnieuw een kans om te groeien in gebieden waar het heel droog is. Door de verdamping gaat het gelijkmatiger regenen en ontstaat er direct verkoeling van het aardoppervlak.

Heeft u een vraag?