Een gezond klimaat in uw auto met AirCo Well

maak nu een afspraak

13 apr 2020 - 13:53

Wist u dat bij meer dan 60% van de auto’s het aircosysteem inwendig is besmet met schimmels en-of bacteriën? Het ontstaat door de combinatie van vocht en temperatuurswisselingen. De kans is groot dat dit ook bij uw auto het geval is en dat kan nadelige invloed hebben op uw luchtwegen en die van uw passagiers. Uw longen verwerken namelijk per uur zo’n 400 tot 500 liter lucht. In de auto gaat die lucht eerst door het aircosysteem voordat deze in het interieur en de longen terecht komt. Vooral baby’s, ouderen en mensen met astmatische klachten kunnen last ondervinden van een systeem dat niet goed is onderhouden. 

Schone en frisse lucht in uw auto is beter voor uw gezondheid én verhoogd uw rijcomfort. Wij gebruiken airco well® producten, een compleet aircoreinigingssysteem dat zorgt voor een gezond klimaat in uw auto. Zo houdt u pollen, bacteriën, stof en nare geurtjes lekker buiten.

AirCo Well service 1 €39,-

  • Intensieve fysieke reiniging van de pollenfilterbehuizing en de omgeving
  • Exclusief afvullen met koudemiddel en nieuwe interieurfilter

AirCo Well service 2 €89,-

  • Grondige fysieke reiniging van de pollenfilterbehuizing en de omgeving
  • Exclusief afvullen met koudemiddel en nieuwe interieurfilter

Omgerekend over twee jaar, waarbij beide reinigingen eenmaal worden uitgevoerd, kost het ademen van schone lucht in de auto slechts € 6,95 per maand.

Maak direct een afspraak!

Het aircoreinigingssysteem airco well® verwijdert kiemen, bacteriën en schimmels precies daar waar ze ontstaan. Namelijk op de aircoverdamper en in de omgeving van het pollenfilter. Daar worden mogelijke ziekteverwekkers met hoge druk weggespoeld en de besmette onderdelen grondig gereinigd. Dit noemen wij het TUNAP Splash effect: de meest effectieve reiniging tegen bacteriën en schimmels. Resultaat? Een aangenaam klimaat om lekker te rijden.

 

Veelgestelde vragen

Maar mijn airco stinkt niet, dan is er toch niks aan de hand? 

Soms kan een airco inderdaad onprettig ruiken. Maar het systeem is dan al wel heel ernstig vervuild. De besmetting is al geruime tijd voordat u iets merkt aanwezig. 

Maar dat is toch alleen belangrijk in de zomer? Een airco is toch alleen om de auto koel te houden?

Dat is een veelgehoorde misvatting. Een aircosysteem zorgt niet alleen voor koelte in de zomer maar zorgt er ook voor dat de kwaliteit van de lucht in de auto droog en prettig is. In de winter kunt u bijvoorbeeld dankzij het aircosysteem met onbeslagen ruiten rijden. Daarom dient bij iedere onderhoudsbeurt, dus ook in de herfst of de winter, het systeem te worden gereinigd. Zeker als ook de interieurfilter (pollenfilter) vervangen wordt.

Hoe gaat het dan in z’n werk?

Daarvoor zijn diverse methodes ontwikkeld. Volgens de Duitse Alllergie- en Astmabond DAAB, de grootste van Europa, is er echter maar een methode die 100% goed werkt en dat is de airco well® methode. Deze methode hanteren wij.

Ook heeft de Duitse industrie daarvoor strikte richtlijnen en normen opgesteld. Deze schrijven voor dat bij het wisselen van de pollenfilter altijd de behuizing en omgeving daarvan dienen te worden gereinigd volgens de airco well® methode Service I. Daarnaast dient volgens deze richtlijnen bij ieder groot onderhoud of iedere twee jaar ook de verdamper grondig te worden gereinigd. Dat gebeurd door de verdamper uitwendig door te spoelen met speciale vloeistof onder hoge druk. Deze service wordt airco well® service II genoemd.

Zijn de gebruikte reinigingsmiddelen schadelijk voor mijn gezondheid?

Nee, wij gebruiken uitsluitend producten die onschadelijk zijn voor de mens. De producten die wij gebruiken hebben een ECARF certificaat. Dat betekent dat ze middels strenge testen op allergieopwekkende stoffen zijn onderzocht.

Maak direct een afspraak!

Heeft u een vraag?