De Opel Kadett E is jarig

De succesvolste Opel ooit

2 mei 2019 - 13:09

De Opel Kadett E viert een feestje! Deze succesvolle auto bestaat dit jaar namelijk 35 jaar. Bij iedereen stond er wel een Kadett E in de straat, het was dé auto van het Nederlandse volk. Hele generaties zijn opgegroeid op de achterbank van de Kadett. Niet voor niets was de Kadett E meer dan dertig jaar de bestverkochte auto van ons land. Ter ere van de verjaardag van de Kadett E hebben wij deze maand een spatzuiver model in onze showroom staan.

De succesvolste Opel ooit

De Kadett E kwam in 1984 uit en werd een jaar later al de Auto van het jaar. Er zijn ontzettend veel Kadett E’s gemaakt. Wel bijna 3,8 miljoen! In het jaar 1986 zijn zelfs meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Het werd het beste verkoopjaar in de Nederlandse geschiedenis van Opel.

Betrouwbaar

In de jaren tachtig stond Opel al voor kwaliteit. De Kadett E reed altijd en sloot daarmee goed aan op de wensen van de Nederlandse markt. Bij de aanschaf van een Kadett was je zeker van een degelijke en goed rijdende auto zonder te veel verlies van waarde. Hij had voor die tijd een eigentijdse vormgeving en gold als schoolvoorbeeld voor stroomlijning wat resulteerde in een lage luchtweerstand. De Kadett E was verkrijgbaar als drie- of vijfdeurs, sedan en stationwagen. Het was de populairste auto totdat de Opel Astra het stokje overnam.

In onze showroom

Wij mochten de Opel Kadett E van Marcel van den Tweel ter ere van de verjaardag in onze showroom een ereplaats geven. Het is een spatzuivere auto die met veel liefde is verzorgd. Hij werd in 1985 gemaakt in fabriek Antwerpen II. Deze fabriek is inmiddels gesloten. De auto is volledig origineel, zonder opties en is voorzien van de bekende roestbruine lak. Van dit exemplaar zijn er nog slechts 18 in Nederland. De Kadett van Marcel van den Tweel staat in de vernieuwde Hoornse showroom. De Kadett is de hele maand mei nog te bewonderen in onze showroom in Hoorn. U bent van harte welkom!

Heeft u een vraag?